Sunday, May 8, 2011

se=1 TAHUN


Yup!!! 'YOU can do it as long as YOU [B][E][L][I][E][V][E] in yourself...'

Kata kunci dia kacang je...'believe' apabila di melayukan 'PERCAYA' atau 'YAKIN'

mulut-mulut jahat mula bersuara...

"Ala post kali ni mesti si apiz ni dalam mood EXAM..itu pasal percaya la...yakin la..itu la..ini la..bla bla bla....blah la kau"

Hahaha...wajib la der..teman dah SETAHUN tak test ujian exam bagai ni..cuakxx!!
Tapi purak-purak cool je ni. Itu pasai kat status FB, teman kasi pantun berbunyi begini...

Weekend tiba hati GEMBIRA,
Ayuh lupakan sensara di JIWA,
Exam itu hanya kertas SEMATA-MATA,
Buat apa sesakkan DADA rilex-rilex SAHAJA!!
SUMPAH tak study apa. Apa pun tak baca. Keje asek ke sana ke mari saja.
Bukan la nak target 4 flat ke hape. Cuma riso mengulang itu tak ke naye je....
Lecturer sebuk la gebang senior 5 orang fail IPD. Ok SAKIT telinga!!!!!
Seakan 'bangga' dengan mereka-mereka lalu men'debar'kan kami-kami yang mendengarnya.
Past year paper sudah tiba di tangan nampaknya. MasyaAllah boleh tahan 'pening'nya.
Niat nak study tu ADA. Tapi seakan bermain ACI KEJAR lepas tu HILANG entah ke mana cari-cari TAK JUMPA rupanya MENYOROK celah sini sana...! 16 MEI bakal tiba yer!
1st paper time HARI GURU jugak yang mereka pilih nampaknya...wajib 18 MEI tak di sambut dengan 'meriah' la jawapnya..angka 25 boleh tak 'kau' JANGAN tiba..ngeee~

OH ye..SETAHUN tersangat kejap rupanya..pejam celik pejam celik & seterusnya..
InsyaAllah EXAM ini akan baik-baik sahaja selagi kita PERCAYA & YAKIN dengan diri dan keupayaan kita seterusnya hanya bertawakal saje kepadaNYA yang berkuasa...

OH ye...tak lupa juga saya ingin menge'wish' kepada IBU tercinta..

Selamat Hari Ibu kepada mak saya NORMAH BT ESHA..sayang mak dunia akhirat..huhu!

have faith!

p/s - Hafiz - Awan Nano best jugak rupanya yer..weEeee!

2 comments:

Hanafiah al Adiyat said...

ko boleh. goodluck masa depan. post yang menyedarkan aku, thanks

aPiz said...

thanks!!
InsyaAllah KITA boleh..!